Det bästa med sommaren förutom sol och värme måste väl ändå vara att det finns så mycket goda bär att använda sig av. Det går att toppa frukostfilen med, koka saft eller sylt eller min favorit: skapa en härlig tårta!
Den här tårtan skapades till ett kalas där det skulle firas både en 40-åring samt en 20-åring och till den yngre önskades det en frukttårta med jordgubbar, hallon och blåbär. Den fylldes med jordgubbsmousse samt vaniljmousse och täcktes sedan med marängsmörkräm smaksatt med vanilj.







Jag tycker att dessa tårtor är väldigt vackra då de är avskalade och lite dekorerade, men där dekorationen gör så stor effekt. Här kan man givetvis använda sig av de bär och frukter som man tycker om men det man behöver tänka på är dock att det inte är för blöta bär och frukter.
Här i bageriet är det full fart och jag har tre tårtor som ska ut fredag till söndag och det fortsätter med det antalet de närmaste veckorna framöver. Det kan tyckas som lite men då jag även arbetar heltid som lärare är det svårt att hinna med mer. Jag har svårt att ta genvägar för att få fram ett "godkänt" resultat utan nöjer mig inte med mindre än en högsta nivå till Er mina kära kunder. Jag har en hel del tårtor som ska publiceras här, men har svårt att hitta tiden att sitta vid datorn och skriva och redigera de tårtor som jag skapat i sommar. Men de kommer jag lovar. Jag gör precis som en fantastisk lärare på högskolan sa till klassen en gång. "Hur äter man en elefant? Jo, bit för bit."
Ha det gott!
Viktoria